Jsme tým specialistů na internetový marketing a naši největší vášní je SEO.

Přechod na Google Analytics 4: Nová éra měření online výkonu

V digitálním věku je pro úspěch online podnikání nezbytné mít plný přehled o návštěvnosti a chování uživatelů na webových stránkách. Jedním z nejpopulárnějších nástrojů pro sledování webu je Google Analytics, který poskytuje cenné informace o provozu, konverzích a dalších klíčových metrikách. V současnosti se však Google Analytics mění a přechází na novou verzi s názvem Google Analytics 4 (GA4), která přináší inovativní funkce a zlepšení v měření online výkonu.

Google Analytics 4 je novým standardem pro měření webové analytiky, který vychází z potřeb moderního digitálního marketingu. Jeho hlavním cílem je poskytnout podnikům komplexní pohled na uživatelskou interakci na webových stránkách, mobilních aplikacích a dalších digitálních platformách. Nová verze GA4 kombinuje sílu původního Google Analytics s funkcemi a vylepšeními, které se zaměřují na zpracování dat v reálném čase, lepší sledování multiplatformního chování uživatelů a podporu budoucích inovací v oblasti online marketingu.

Přechod na Google Analytics 4 zahrnuje několik důležitých změn a vylepšení. Jednou z nich je nový způsob měření událostí, který nahrazuje tradiční sledování stránek. Namísto toho se klade důraz na sledování událostí, jako jsou kliknutí, zobrazení stránky, stahování souborů a dalších akcí, které mají význam pro danou webovou stránku. To umožňuje hlubší porozumění tomu, jak uživatelé interagují s obsahem a jaké jsou jejich preference.

Dalším významným aspektem GA4 je zlepšené sledování multiplatformního chování uživatelů. V dnešní době uživatelé přistupují k webovým stránkám nejen prostřednictvím desktopů, ale také přes mobilní zařízení a aplikace. GA4 umožňuje sledování uživatelů napříč těmito různými platformami, což poskytuje komplexnější a přesnější přehled o jejich chování. To je zvláště důležité pro podniky, které chtějí optimalizovat